Posted by: childagain | June 6, 2009

Oricât

Oricât de mari au fost valurile,

chiar şi după furtună,

marea rămâne albastră.

Oricâte crengi s-au rupt în vântoase,

chiar şi împuţinat,

codrul rămâne în picioare.

Oricât de multe a pierdut cel

căruia i-a ars o casă, sau mai multe,

sufletul său i-a rămas, şi i-a rămas şi

lumina.

De aici, oricine poate porni

mai departe.


Advertisements

Responses

 1. e-n legea firii ca viata sa mearga mai departe…

 2. Actually,Child,Andrew comes from my head,there is no real fight.My love life is a fine idiocracy :D,thank’s for the concern :">

 3. I’m glad it’s not real, and your soul is O.K.! That’s great, being quiet and dreaming for good times!

 4. Oricat de mult am pierde nu trebuie sa disperam .
  Oricat de mult ne-am consuma ,tot nu rezolvam nimic.
  Cu cat esti mai bine ancorat in spiritualitate cu atat intelegi mai bine tot ce ti se intampla.
  Privesti cu alti ochi toate evenimentele ce-ti apar in viata .
  De aceea ni se intampla multe ,ca sa ne "calim".Cu cat suntem mai caliti cu atat mai puternici devenim.
  Si cand suntem puternici nimic nu ne doboara.(Sunt buna de dat sfaturi , dar cu practica ii mai greu. Nu? Daca eram puternica nu mi-as fi sters blogul din cauza unui….).
  Este pentru prima data cand n-o sa merg la vot.Sunt dezamagita de toti.

  Va doresc tuturor sa fiti foarte puternici.

 5. Important este acel prim element din formula de baza,care are capacitatea oricind sa renasca si sa se regenereze. Este acel adevar unic,indistructibil,care va supravietui oricarei vicisitudini si care ne va permite sa redevenim oricind ceea ce dorim si simtim.

 6. Aşa este, jenniord, putem pierde totul, afară de acel "prim element"! Dacă el ne rămâne, orice poate fi reconstruit.
  Nu degeaba spune în Evanghelii: "Şi ce va da omul în schimb pentru sufletul său?"
  Mulţumesc, ca întotdeauna, înţelegi foarte bine ceea ce vreau să transmit!

 7. Trăieşte în timp, foloşeşte trupul şi lumea materială, dar toate prin prisma acestei dobândiri de fiinţă lăuntrică prin experienţa simţirii lui Dumnezeu în cotidianul aparent banal…

 8. Suntem cam pe aceeasi lungime de unda;privim realitatea din jur cam cu aceeasi ochi,masuram lucrurile cam cu aceeasi unitate de masura si incercam sa fim cit de obiectiv se poate ,dincolo de respectarea particularului din noi. Ai in plus mult mai multa aplecare spre moralitatea cum se cuvine de la Cel de Sus.

 9. Loricel, în câteva cuvinte, ai spus un adevăr esenţial!
  Mulţumesc de trecere!

 10. jenniord, mulţumesc din suflet, dar mă simt, oarecum, ca un şcolar care a luat o notă mai mare decât merita!:) Să ştii că sunt plină de imperfecţiuni, sau "păcate", în accepţiune creştină. Păcate, mai ales cu gândul, de fiecare zi…(Desigur, în cursul anilor, nu m-au ocolit nici altele!:)
  Ceea ce vezi tu în plus este doar dorinţa şi voinţa neîncetată spre bine, care nu mă părăseşte nici în cele mai negre ceasuri. Chiar dacă păcătuiesc, nu încetez să doresc binele!
  Dar, asta o ai şi tu, şi toţi oamenii bine-intenţionaţi! Doar că eşti mai timidă în exprimare…:)

 11. Gestul meu nu este asa convingator ca al tau;are in miscarea sa mai putin ampla,nu chiar o timiditate,poate o ezitare dobindita si instalata ,in forul interior,acel ceva ce te retine,intrucit nu stii exact daca merita sa oferi totul cu nonsalansa si uneori destul de gratuit.

 12. Nu ştiu dacă merită, în sensul "realist" al cuvântului, dar, în mod sigur, e un lucru bun, care îţi şi crează o senzaţie de bine!

  Uneori să ştii că şi tu eşti foarte convingătoare în postările tale, şi oferi destul de mult!
  Desigur, însă, că intervin şi alţi factori: temperamentul, dispoziţia, etc. Am simţit că eşti o persoană mai reţinută, mai interiorizată, dar asta nu înseamnă că nu ai la fel de multe lucruri de oferit!

 13. Ceea ce am oferit prin postari am facut-o din suflet pentru toti ceea ce au aceeasi structura de suflet ca si mine si care vibreaza la atingerea unui sunet sublim sau a unei culori parfumate. Totusi s-au lansat destul de multe suspiciuni,pe parcurs,destul de multe semne de intrebare. Fiecare avea dreptul sa ia sau sa refuze ,sa asimileze numai cit era dorinta de suflet. Nu era obligatorie o anumita doza sau credibilitate;era o oferta de poezie si sensibilitate intr-o lume destul de contradictorie si dura si care in plus nu costa nimic. Eu m-am referit totusi la ofertele izvorite din generozitate in general in viata,dincolo de acest perimetru.

 14. Cred că aceste oferte se leagă una de alta, dragă jenniord! Adică, acei care sunt "setaţi" să ofere, o vor face în orice împrejurare ar fi puşi. Şi, eu cred asta şi despre tine!

  Despre suspiciunile şi interpretările generate de postările tale de suflet, eu zic că nu merită să te preocupi! Dintotdeauna vor exista oameni cu ochii puţin închişi, pe care îi supără lumina! Dimpotrivă, e bine că ai stârnit atâtea reacţii, înseamnă că postările tale au "lucrat", au fost active, nu au fost simple "poezii de moment." Se spune că întotdeauna, pentru a se face vinul, trebuie să fie întâi fermentaţia!:)

 15. Nu ca m-ar fi interesat in mod deosebit dar au fost si reactii,raspunsuri tendentioase,atitudini de acest gen de la persoane cu pretentii,de la care sincer nu ma asteptam,la aceasta reactie stereotip.

 16. Toate acestea sunt doar "jaloane în mers"! Până la urmă, contează doar mersul!:)

  Persoanele cu pretenţii poate că au alte pretenţii…şi atunci, sunt libere să îşi caute postări după gusturile lor!

 17. Este bine sa ma opresc in acest punct cu aceasta analiza asupra atitudinei surpriza din partea unor anumiti sau anumite. A incerca sa speli rufele de oarece,, familie” cu detergentul si sapunul altora,inseamna sa le accepti ca singura solutie oricit de imbicsite ar reiesi din lipsa de date complete si subiectivism cit cuprinde.

 18. Jenniord, toate lucrurile se decantează în timp, fie ele din sfera familială, a prieteniei sau creaţiei. Totul este să ai suficientă răbdare…

 19. Da, sufletul e singurul important în ecuaţia vieţii. În rest, se poate renunţa la orice.

 20. Danielle, viaţa merge oricum mai departe, indferent de zbaterile, şi părerile noastre.
  Şi, tocmai de aceea, e bine să acceptăm acest mers, şi să ni-l însuşim. "A curge odată cu apa" este o maximă foarte prezentă în filosofia daoistă, şi, zic eu, etern actuală!

 21. Ioane, ai înţeles lucrul cel mai important în ordinea devenirii noastre! Acelaşi lucru pe care ni-l spun şi Evangheliile…

 22. Voi vă ţineţi de filozofări şi ăia de la votare dezleagă integrame ! Hai, mereţi acolo şi votaţi şi pentru mine. Că io plec la ştrand !

 23. Dinu, eu nu mă duc la votare, că "nu mi-am făcut lecţiile"!:) Adică, nu ştiu mai nimic despre europarlamentarii noştri, şi nici n-am auzit ceva grozav de vreunul, ca să mă determine să-l votez!
  Acum, nu ştiu ce e mai rău: să nu votezi deloc, sau să votezi prost!:)

 24. Oricat de mult am pierde, nu trebuie sa disperam.
  Oricat de disperati am fi, nu ne ajuta cu nimic.
  Si daca lucruri care nu ne plac ni se intampla noua, atunci inseamna ca treduie sa ne analizam foarte bine, sa vedem unde gresim si daca se poate sa ne corectam.
  Tot ce ni se intampla este din cauza noastra.
  Dar aceste incercari au menirea sa ne invete cate ceva si cu cat le dapasim cu atat devenim mai puternici .

  De poti risca pe-o carte intreaga ta avere
  Si tot ce-ai strans o viata sa piara-ntr-un minut
  Si atunci fara a scoate o vorba de durere
  Sa-ncepi agoniseala cu calm de la -nceput
  Chiar daca trupu-i uzat si obosit.
  (un fragment din poezia Arta de-a trai,f.draga mie)

  Tuturor va doresc sa fiti cat mai puternici si nimic sa nu va doboare in acesta viata.

 25. Ma scuzi dar nu stiu ce s-a intamplat, am facut un comentariu , nu s-a inregiatrat, am inchis blogul, am scris alt comentariu , l-am trimis si cand m-am uitat l-am vazut si pe celalalt.
  S C U Z E.

 26. Aryyana, poezia "Arta de-a trăi" mi-e foarte dragă şi mie!
  Iar sfaturile tale sunt foarte potrivite! Ştiu că sunt momente când simţi că pentru alţii găseşti soluţii, dar pentru tine, nu! Am simiţit şi eu asta, destul de des!:) Însă, ideea este că, dacă mergi mai departe, se vor găsi, până la urmă, soluţii şi pentru tine, fără să le cauţi anume!
  Încercările au menirea de a ne învăţa nişte lucruri, chiar dacă greu, uneori! Şi, desigur, de a ne căli spiritual, de scăpa de o sensibilitate exagerată, care nu ne aduce nici un folos.
  Te înţeleg foarte bine în legătură cu ştergerea blogului, şi cu sentimentul de după, pentru că am trecut şi eu prin asta. Motivaţia mea a fost alta (a fost multă durere la mijloc, şi un fel de impas spiritual), dar soluţia e aceeaşi: mersul mai departe. După câteva luni, mi-am creat un nou blog – acesta de faţă – pentru că am înţeles că, pe undeva, pe Sus, gestul meu a fost considerat ca un fel de "dezertare".
  Aşa că, nu îţi rămâne decât să mergi înainte!
  Mulţumim de urări, şi îţi dorim şi ţie acelaşi lucru!

 27. Amândouă sunt foarte potrivite, dragă aryyana! Chiar am crezut că ai vrut să subliniezi nişte idei, aşa că nu ai de ce să te scuzi.

 28. Culmea, ultimul tău coment l-am văzut abia după ce l-am postat pe al meu!:) Weblogul e nostim uneori!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: