Posted by: childagain | December 27, 2009

Doar un mail, şi totuşi…

Deşi nu simt încă “fiorul scrisului”:), nu rezist să nu redau aici un minunat mail primit de la o minunată prietenă. Pentru că mie mi-a folosit mult – de fapt, am simţit, cumva, că mă eliberez citindu-l – şi tocmai de aceea, cred că ar mai putea folosi şi altora! Deci, iată-l:

In fiecare dintre noi exista un om bun si un om rau. Cu timpul, devenim mai buni sau mai rai in functie de mediu, de noroc, de cat de generoasa este (sau nu) viata cu noi si de cat intelegem din ceea ce ni se intampla. Cel mai usor e sa dai vina pe ceilalti pentru raul din tine. Cel mai greu este sa accepti ca ai fi putut fi mai bun decat esti. Socoteala nu trebuie sa dai in fata nimanui. Insa e trist cand, singur cu tine, descoperi ca rautatea are radacini adanci. Cu fiecare zi putem face ca binele sa creasca in noi. Trebuie doar sa renuntam la bataliile inutile care ne obosesc si ne rapesc din timpul ce ne-a fost dat pentru cu totul altceva.

 

Inaltarea nu poate fi impiedicata de false obstacole.
Nu trebuie sa incerci sa pari ceea ce vrei sa fii, ci sa inveti sa fii. Nu trebuie sa convingi pe nimeni, niciodata, de un lucru.
Trebuie sa faci astfel incat toti sa se convinga. Daca esti impacat cu tine linistea ta va induce in jur calm si siguranta. Daca cerul tau e senin, ochii tai vor sti sa spuna asta. Iar daca vei pierde timpul, spunand cate ti-au mai ramas de facut, nu vei mai avea nici cand sa faci ceea ce ti-ai propus, nici cum sa vezi mai departe. Poate de aceea, o clipa de singuratate si de intoarcere in tine este, din cand in cand, mai necesara decat o bucurie pentru care n-ai facut nimic.
In fiecare om exista un actor. Constient sau nu, exersam zi de zi rolul care credem ca ni se potriveste. Cu cat ne gandim mai mult la felul cum ne privesc ceilalti, cu atat riscam sa gresim mai mult. Dar si ceilalti fac acelasi lucru. Naturali suntem doar atunci cand incetam sa ne raportam la ei.

 

Viata e un sir de descoperiri – in noi si in lumea noastra. Inevitabile dezamagiri, dar si nesperate revelatii. Astepti de undeva un cuvant, un gest, un semn. In acelasi timp primesti, de altundeva, mult mai mult, insa nu te poti bucura deplin, la gandul ca nu vine de la cine ai fi vrut. Ramai cu o umbra amara. Apoi, dupa un timp, intelegi ca ceea ce ai primit
insemna foarte mult, ca de fapt esti un norocos, dar nu ai stiut sa-l pretuiesti, la momentul potrivit, pe cel ce merita. Si din nou ai sentimentul ca nu e drept, ca ai gresit. Viata merge mai departe. Istoria se repeta: se-ntampla sa ai, inca o data, asteptari prea mari de la oameni prea mici. De nicaieri, din nici o carte nu inveti cand si cum sa-ti dramuiesti increderea. Asta o afli singur, cu timpul…
Advertisements

Responses

 1. comentariile le-ai lasat dincolo?
  multumesc pentru indrumare in ale importului

  un 2010 cu oameni frumosi!

  un mic dar pentru tine

 2. Nuu, cum era să las acolo un bagaj atât de important?:) Le am, dar nu se văd!:) Adică, se văd doar dacă vrei să laşi un nou coment. (Cu excepţia ultimelor două postări, pe care a trebuit să le repostez eu – pentru că nu “au încăput” la reîncărcare. Iar comentariile aferente le-am pus la pagina mică “Despre oameni, despre viaţă, etc.” )

  Am adus aici tot ceea ce mă interesa, de aceea am şi şters blogul vechi. Acesta a fost un vot de neîncredere pentru weblog!:)

  Puup, şi mulţumesc pentru cadou! Superb!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: