Posted by: childagain | January 12, 2014

Există timpul ? (II)

Așa cum am promis, revin cu câteva idei despre timp, fără a avea pretenția de a fi epuizat subiectul. Cred că nici mai multe vieți nu l-ar putea epuiza…
Ca să ajung, totuși, la o concluzie asupra celor discutate anterior, prefer să las ”cuvântul” unui autor de cărți de povești pentru copii – dar nu orice povești ! Ci, dintre acelea care dau de gândit și oamenilor mari. Iată ce spune el: ”Timpul a început odată, și se va sfârși odată, dar numai atunci când nu vom mai avea nevoie de el. (Michel Ende  – Momo)
Este o sinteză perfectă a tot ceea ce am discutat, și chiar… a problematicii timpului! Într-adevăr, timpul, așa cum îl cunoaștem noi, oamenii, are un început – o dată cu crearea Universului cunoscut – și se va sfârși cândva – atunci când și acest univers se va sfârși. Nu e nevoie să trecem în revistă toate teoriile apariției și evoluției Universului: că ar fi Big-Bang urmat de o continuă expansiune; sau că ar fi creație continuă (” Dumnezeu crează lumea clipă de clipă” ) ;  sau că ar fi o succesiune de ”respirații ale lui Brahma” –  expansiuni, urmate de contracții, corespunzând nașterii și morții unor întregi civilizații, etc. Important este ceea ce au în comun toate aceste teorii, și  anume,  așa cum am spus, faptul că Universul cunoscut  – și deci și caracteristicile sale spațio-temporale – au un început, și probabil și un sfârșit, conform tuturor modelelor de extrapolare.
Mai mult, putem spune că acest ”început și sfârșit al timpului” poate fi chiar individual – diferit pentru fiecare individ în parte – și deci nu e obligatoriu ca toți oameni să trebuiască să aștepte sfârșitul Universului,  pentru a trăi sfârșitul timpului. După cum ziceam anterior, unii oameni deja au depășit, în parte, timpul liniar – și aceștia sunt inițiații și clarvăzătorii. Probabil că, atunci când vom atinge cu toții un înalt nivel de vibrație – sau sfințire, cu alte cuvinte – vom ieși din timpul cunoscut, și vom intra în veșnicie, încă din timpul vieții pământești. Dar desigur, acesta este un prea înalt deziderat, și foarte puțini îl putem atinge acum. Totuși, trebuie să pomenim și această situație de ”sfârșit al timpului” – pentru că, deși aparent teoretică, nu există nici un argument cunoscut care să demonstreze contrariul. Dimpotrivă, tot ceea ce știm despre marii maeștri inițiați ne conduce spre concluzia că aceștia au depășit timpul liniar. E de-ajuns să citim puțin din viețile marilor învățători ai poapoarelor: Rama, Krishna, Budha, și mulți alții,  și desigur, Hristos. Numai cineva care a depășit timpul ar fi putut învia morții, și transcende propria-i moarte !
Nu spun mai multe pe această temă, pentru că, pe de o parte, așa cum spus-o deja, nu sunt o cunoscătoare, și pe de alta, chiar și cei mai mari cunoscători, nu pot ști totul. Pentru a ști totul e nevoie, pe lângă inteligență, și de har. Dar, de aici ar începe o altă discuție…
Deocamdată mă opresc aici, rămânând ca, într-un viitor episod, să vorbesc mai pe larg despre o altă problemă pe care am atins-o în treacăt, și strâns legată de problematica timpului. Este vorba despre motivul, sau cauza, pentru care noi, oamenii, suntem ”setați” să putem alege doar o singură probabilitate.
Dar aceasta, după cum am zis, într-o postare viitoare ! Până atunci, vă doresc ca timpul să vă fie prieten, și. după spusele lui Michel Ende. să se sfârșească doar atunci când nu veți mai avea nevoie de el !
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: