Posted by: childagain | February 21, 2014

Petiție pentru susținerea dreptului la o agricultură ecologică

Poate că unii dintre dv. cunoașteți deja situația, pentru că ați primit petiția prin mail, dar eu o pun totuși aici, în vederea tuturor, pentru că este vorba despre o cauză care ne interesează pe toți.  Cred că ați înțeles deja că este vorba despre dreptul de a practica o agricultură bio, fără pesticide. Acest viticultor despre care este vorba în linkurile de mai jos – Emanuel Giboulot – a fost aspru sancționat de către Procuratura regiunii sale de reședință pentru refuzul de a răspândi un pesticid dăunător peste viile sale. Mai exact, el este amenințat cu închisoarea și o amendă de 30 000 Eur.
De când se știe, acest viticultor a practicat o agricultură bio, utilizând numai mijloace naturale de protecție pentru viile sale – și are cele mai bune rezultate. El ne spune – și eu îl cred – că ar exista și alte metode de protecție contra cicadelor – insectele pentru care era menit pesticidul – metode perfect naturale, cunoscute de localnici de sute de ani, și aplicate cu succes. În schimb, acel pesticid ar ucide nu doar cicadele, ci și albinele, ceea ce ar fi un dezastru pentru polenizare, și deci pentru viitoarea recoltă a viilor.
Se pare că procurorul este imun la argumente – dealtfel, el a refuzat să îl vadă pe Emanuel Giboulot, anulând întâlnirea prevăzută în ultimul moment – și a preferat să îl trimită în fața tribunalului corecțional, alături de infractorii de drept comun.
Această situație nu este una „de interes local”, prin implicațiile sale  – și eu cred că acei responsabili de mersul lumii la nivel înalt au simțit aceasta, și de aceea l-au ”manevrat” pe procuror pentru a lua cele mai drastice măsuri, pentru a înnăbuși din fașă orice revoltă, orice neascultare în privința aplicării Codexului alimentarius. Viticultorul în cauză a simțit și el aceasta, și după cum spune în frumoasa sa declarație – pe care cei ce știți franceza o veți găsi ceva mai jos – eventuala sa condamnare ar însemna, de fapt, condamnarea libertății de alegere, și chiar a agriculturii biologice. Ar însemna, în fapt, impunerea prin forță a Noii Ordini Mondiale.
Să ne gândim puțin și la situațiile similare din România – unde ni se va impune respectarea acestui Codex, care înseamnă, printre altele, introducerea unui îngrășământ chimic cu potențial cancerigen

http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/

ce ar distruge grâul pe timp de 5 sau 10 ani. Și de fapt, acest Codex scoate în afara legii toate produsele naturale, și toate metodele de terapie alternative, luându-ne dreptul de a consuma altceva decât chimicalele aprobate prin lege.
Iată o reamintire a petiției împotriva acestui Codex – care, sincer, nu știu ce efect a avut:

http://www.petitieonline.net/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html

Și acum, redau aici videoclipul cu declarația lui Emanuel Giboulot, sperând că majoritatea dintre dv. veți înțelege gravitatea situației:
și linkul pentru semnarea petiției în favoarea sa, care l-ar ajuta să nu intre la închisoare:

http://ipsn.eu/petition/viticulteur/index.php

Institut pour la Protection de la Sante Naturelle

Déclaration de soutien à Emmanuel Giboulot

Cher Emmanuel Giboulot,

Vous pouvez compter sur notre soutien sans faille dans l’épreuve que vous traversez.

J’estime que, au vu du contexte, il est absurde que vous soyez aujourd’hui convoqué devant le tribunal correctionnel.

C’est pourquoi je tiens à vous faire savoir que nous sommes des centaines de milliers à vous soutenir, et à encourager notre entourage à faire de même.

Permettez-moi de vous souhaiter, à vous et à votre famille, de surmonter cette épreuve avec sérénité. Soyez fier du bel exemple que vous donnez à tous les agriculteurs de France – biologiques ou conventionnels – et à tous les citoyens, et de votre attitude responsable face aux menaces qui pèsent aujourd’hui sur les abeilles.

C’est notre conviction totale, et j’espère que les milliers de lettres de soutien comme la mienne que vous recevrez vous apporteront le réconfort que vous méritez. C’est la moindre des choses dans un pays qui a un tel patrimoine environnemental à protéger, et où pourtant la biodiversité est si gravement menacée.

Solidairement,

PS : En raison du très grand nombre de connexions simultanées, nous avons dû suspendre le compteur automatique de signatures. Nous le mettrons à jour manuellement heure par heure. Merci de vos soutiens !

Nombre de signatures :
401 960‏
le 20/02/2014 à 18:55‏


Prénom
Nom
Code postal Hors France, mettre aussi l’indicatif pays ex: BE-1000
Adresse Email
Cochez ici si vous souhaitez être tenu(e) informé(e) des suites de notre action en recevant l’info-lettre de l’IPSN par courrier électronique.
Cochez ici si vous désirez recevoir des informations pratiques sur la santé naturelle par courrier électronique.
Votre adresse email restera strictement confidentielle et ne sera jamais échangée. Pour consulter notre politique de confidentialité, cliquez ici.
Advertisements

Responses

  1. ..din pacate spre asta ne indreptam …totul va fi artificial , modificat genetic ,prelucrat si ambalat frumos ..chiar si oamenii ..Te felicit , esti o luptatoare

    • Mulțumesc, dragă Trezire, dar nu prea merit felicitările, pentru că fac prea puțin ! Din lipsă de timp, de condiții… și din cauza altor preocupări urgente legate de supraviețuire. Însă, din când în când, nu se poate să nu reacționăm !

      Ei, nu chiar totul va fi modificat genetic ! Sufletele, nu… 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: