Posted by: childagain | April 20, 2014

De Paști, prilej de liniște și de bilanț

Cu toții știm că Paștile trebuie să ne aducă lumină, și dacă suntem puțin mai deschiși și mai receptivi, chiar o putem simți ! Nu la modul fizic, desigur, ca pe un fel de lumină albă-aurie (sau ca lumina lumânărilor pe care le aducem acasă în seara de Paști), ci la interior – ca pe o senzație profundă de liniște, de… ”toate lucrurile sunt la locul lor”. Desigur, poate că lucrurile nu sunt încă la locul lor în plan fizic, sau în viața noastră, dar cei dintre noi care au acea deschidere de care vorbeam, pot simți că ele sunt deja, într-un plan mai presus. Și cândva, poate nu foarte târziu, vor coborâ și în plan fizic.
Acum, această senzație de ordine superioară în viețile și sufletele noastre nu înseamnă neapărat că lucrurile vor fi așa cum ne-am dorit în cele mai mici amănunte, sau ne-am închipuit, sau am visat. Uneori, înseamnă chiar dimpotrivă: claritatea de a vedea, fără a suferi inutil, că lucrurile nu puteau fi chiar așa cum doream noi, din motive bine întemeiate. Și lumina divină ne poate face să înțelegem aceste motive, și să înțelegem că, oricât ne-am fi zbătut noi să ne facem voia, sau să ne îndeplinim visele, acestea nu aveau șanse de reușită în felul văzut de noi – sau oricum, nu pe termen lung. (Vorbesc aici de lucruri care ne privesc personal, de vise vechi cât copilăria, și nu de acele lucruri care pot folosi și altora, de planurile care îi includ pe cei mulți. Acelea vor avea totdeauna șanse de reușită, pentru că, atunci când voim ceva pentru binele celorlalți, universul întreg conspiră pentru a ne ajuta – după cum spunea cineva. )
Atunci, trebuie oare să credem că niciodată visele personale nu își vor avea realizarea ? Desigur că aceasta nu este o afirmație categorică, cu intenție generalizatoare. Putem spune doar că nu își vor avea realizarea acele vise personale care se interpun, sau interferă cu visele pentru cei mulți, despre care vorbeam mai sus. Sau, acele vise personale care constă doar în a le cere celorlalți  să fie și să reacționeze așa cum dorim noi, să se moduleze așa cum dorim noi, fără ca noi să facem nici cel mai mic efort. Desigur, doar pentru că noi nu ne putem schimba, nu din rea-intenție ! Acele vise în care noi jucăm mereu rolul copilului cuminte în așteptarea darului, iar ceilalți, rolul zânei bune care știe exact ce ne lipsește, și când și cum să ne dăruiască ceea ce ne lipsește. Iar dacă zâna bună nu se conformează, noi suferim, și spunem că visele au fost inutile, că ne-am irosit viața… dar nu, niciodată noi-înșine nu ne putem schimba ! Niciodată noi nu vom încerca să intrăm puțin în rolul zânei bune pentru ceilalți, pentru că…. ei bine, pentru că așa suntem noi, și acesta e un motiv de-ajuns !
Doar aceste vise, spun, nu își vor avea realizarea. Și, poate că e mai bine așa, deși e greu de crezut ! Întrucât, chiar dacă un astfel de vis al nostru s-ar realiza pentru o clipă, clipa următoare ne-ar aduce și mai mare dezamăgire. Deoarece, oricât de minunați ar fi ceilalți, ei nu pot asigura mereu rolul zânei-bune ! Nimeni de pe acest pământ nu ar putea, cu excepția, poate, a unui sfânt. Și așteptările noastre ar fi din nou înșelate, și noi am suferi din nou pentru că, deși suntem ”copii buni”, zâna-bună se încăpățânează să nu își joace rolul până la capăt. În egoismul nostru copilăresc, noi nu ne gândim că acest rol ar trebui să fie interschimbabil, pentru a funcționa așa cum trebuie. Cel puțin, în condițiile vieții noastre reale de aici !
De fapt, adevărata noastră problemă este lipsa de maturitate, și chiar refuzul maturității – pentru că e mai simplu și comod să rămânem în rolul ”copilului-cuminte”, așteptînd de la ceilalți să intre perfect în rolul zânei-bune.
Și poate că Divinitatea, văzând aceste inutile zbateri și frământări ale noastre pentru vise iluzorii, a hotărât să nu ne creeze condițiile realizării acestui tip de vise în viața actuală. Pentru că, poate El/ Ea a văzut că așa-zisa împlinire a visului ne-ar aduce o și mai mare confuzie și dezamăgire. Și atunci, în anumite zile cu mare încărcătură harică, sau în anumite perioade, chiar nelegate de anumite zile, ne trimite o claritate și o lumină a spiritului pentru a înțelege toate acestea. Și a înțelege, poate, că noi suntem mai de folos în altă parte, pe un alt drum.
În încheiere, vă doresc tuturor numai lumină, liniște, bucurie a inimii, și ferirea de zbaterile inutile ! Și să ajungem fiecare în locul și pe drumul cel mai potrivit, care ne va aduce cea mai mare fericire, nouă și celorlalți !
Hristos a înviat !

Iisus-si-Maria-Magdalena

 

Advertisements

Responses

 1. Adevarat a inviat ! Imi place ce ai scris . Frumos si adevarat ..
  ” Si sa ajungem fiecare in locul si pe drumul cel mai potrivit ..”
  Linistea care inseamna pace si daruirea care inseamna iubire—-Iata o formula care corect folosita ne va aseaza pe drumul nostru si ne va ajuta sa ajungem unde trebuie . Te imbratisez cu drag in zi de mare incarcatura sufleteasca !

  • Mulțumesc, dragă Trezire, te îmbrățișez și eu drag ! Și, chiar cred că tu ai ajuns unde trebuie pe drumul tău, pentru că ai și liniștea, și dăruirea.
   Sper și cred ca ai petrecut frumos de Paști, și ai primit atâta lumină cât să poți dărui și celorlalți !

 2. Adevărat a înviat!
  Ar fi bine ca visurile să corespundă cu planurile Divinității…

  • Așa este, Lili dragă, așa ar trebui să fie ! Doar că… atunci când suntem micuți, și înepem să avem vise, nu știm exact dacă ele corespund, sau nu, cu planurile divine pentru noi. De asta ne lămurim abia mai târziu; uneori, mult mai târziu… Sau, chiar dacă înțelegem mai devreme, uneori nu ne vine să credem. 🙂 Trebuie un moment de mare claritate, sau mai multe, ca să înțelegem dacă visele noastre au, sau nu, aprobare de Sus. Dar, după ce înțelegem, nu putem decât să privim înapoi cu înduioșare… și înainte fără ezitare ! La modul ideal, desigur. .)
   O îmbrățișare de Paști !

 3. Adevarat a Inviat.
  Minunate speranta si curajul ce ies din cuvintele tale mereu. Inimile noastre sunt surse nesecate de lumina si iubire, dar mintea e ca o gaura neagra si o inghite pe toata la loc. De pasti, mintea cedeaza, si inima preia controlul.

  Sarbatori fericite tie si cititorilor tai 🙂

  • Dragă prietene, înțelepciunea cititorilor și prietenilor mei, printre care te numeri și tu, nu încetează să mă uimească ! Așa este, mintea macină ceea ce emană inima, până ce n-ar mai rămâne nimic, dacă n-am fi atenți. Poate că sunt unele momente în care inima preia controlul, și marile sărbători ale spiritului sunt dintre acestea. Dar, nu sunt singurele ! Sunt convinsă că fiecare avem momente de ”sclipire” în care înțelegem că rolul minții este acela de servitoare, și nu de stăpână.
   Mulțumesc pentru frumoasele gânduri, și fie ca inima să îți dea cele mai bune sfaturi !

 4. Adevărat a Înviat! Să îţi fie mereu bine şi frumos în gânduri şi inimă!

  • Mulțumesc din suflet, Potecuțo, să fie și pentru tine ! O meriți din plin, pentru că ai un suflet care a cunoscut experiențe umane fundamentale.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: