Posted by: childagain | March 19, 2015

Gânduri fără noimă despre riscuri și alte chestiuni

De când mă știu, nu încetează să mă uimească eterna capacitate a oamenilor de a aștepta rezultate diferite, atunci când oferă aceleași elemente de pornire. Cu alte cuvinte, a aștepta mereu de la ceilalți ”să facă”, ”să înțeleagă”, ”să fie acolo pentru ei”, dar ei să nu-și schimbe atitudinile nici măcar cu o iotă ! Și să aștepte acest lucru cu încăpățânare, de fiecare dată, fiind extrem de uimiți și întristați că alții nu fac acele lucruri de care au ei nevoie, deși ei știu că au nevoie.
Desigur, există lucruri care se pot schimba radical în oameni – caracterul lor poate deveni mult îmunătățit, chiar spiritualizat. Însă, în măsura în care atitudinile lor față de viață și față de ceilalți nu se schimbă, rezultatele vor fi tot slabe pentru viața lor. Ce folos că ținem lumina sub obroc, cum zice și evanghelistul ! Dacă lumina asta, atât cât e ea, chiar slabă și palidă, nu se revarsă înspre ceilalți, nu acționează, ce folos au ceilalți din lumina asta ? Și de ce să așteptăm atunci cu încăpățânare de la ei rezultate diferite ?
Cred că marea confuzie pe care o fac oamenii este că îi confundă pe semenii lor cu Dumnezeu. Adică, așteaptă de le ei să se comporte etern iubitori și înțelegători, indiferent de faptele sau nefaptele lor. Dar oamenii, oricât de buni, sunt doar oameni, și au propriile lor limite. Poate că ei eu iertat, poate că au iubit în continuare, deși în alt fel, dar… întrucât sunt doar oameni, nu vor să își irosească viețile în situații fără ieșire ! Adică, aceleși elemente introduse – aceleași rezultate. Poate că oamenii, tocmai pentru că nu sunt Dumnezeu, vor să evolueze, să trăiască lucruri noi. Și nu pot fi obligați să răspundă mereu acelorași ”apeluri”.
Desigur, dacă elementele introduse se schimbă, dacă se întrevede o reală transformare, poate că  și ceilalți vor accepta să își revizuiască  atitudinile. Spunem ”poate”, dar asta înseamnă asumarea unui risc, responsabilitatea unei acțiuni, a unei schimbări. Desigur că putem fi dezamăgiți în schimb, dar asta e însăși natura riscului: el  implică și posibilitatea durerii și dezamăgirii. Însă, dacă nu ne asumăm nicicând acest risc, și doar stăm și așteptăm să se hotărască ceilalți să ne înțeleagă, atunci… putem aștepta mult și bine ! Nici lui Dumnezeu nu-i plac lașii, căldiceii, și atunci, noi de ce am fi altfel ?
Acestea sunt doar câteva gânduri fugare, generalități, și nu trebuie luate prea în serios ! Dar fiecare se poate gândi la situațiile de acest gen din viața sa. Nu există reguli generale, ci doar o singură întrebare: suntem, sau nu, gata să ne asumăm viața ? Dacă da… atunci să facem ceea ce credem că e mai bine ! Dacă nu, iarăși, să facem ceea ce credem. Și vom vedea la sfârșit…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Viata te iubeste!

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.”

Incercari

de ginduri

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

ancalavinia

...din inima, cu suflet

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Bio Vivo Terapii

Vindecarea este modul de comunicare al Spiritului!

biovivoblog

Bio este viata

Haide la ţară!

Viaţa unui orăşean la ţară. Ieşirea din sistem!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Port cuvântul, că-i sunt omul, care-i duce-un rost, ca pomul: Nu-i pe lume armonie mai înaltă și mai vie, ca frumoasa POEZIE! Maria BOTNARU

nou despre nou

pace si lumina - pastrati rodul vietii

Zully's Words

Citește și mergi mai departe

Muzica care sapa

This WordPress.com site is the bee's knees

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Trezire divina

Lumina si iubire - IUBITI-VA DRAGII MEI !!!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Blogul unui om

Ești liber să trăiești.

Artele şi ştiinţele vieţii

Safiriu e sufletul meu, călător impregnat cu tainice lumi, amuş un catarg cu peri mătăsoşi, mânezi o crisalidă de cerneală.

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

naomikko

Have a great journey.

innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: